Fazolky s pikantním mandarinkovo-medovým přelivem

22.01.2012 18:35

 

INGREDIENCE

200 g zelené fazolky zmražené
2 lžíce med
2 lžíce papriková pasta / pikantní pasta harissa
8 ks datle bez pecek a nakrájené na plátky
3 ks mandarinky oloupané a nakrájené na plátky
 
POSTUP
Fazolky uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené, předem namočené do čaje, aby nabobtnaly, a pak scezené) a přiveďte k varu. Sejměte z plotny, vmíchejte mandarinky a nechte ještě prohřát. Fazolky sceďte a podávejte přelité citrusovou směsí.
Tip: Pasta harissa je velmi ostrá, vyrobená z chilli papriček a dalšího koření. Její česká či slovenská verze (ostrá papriková pasta) je poměrně běžně k dostání, originál můžete koupit ve specializovaných obchodech s arabskými specialitami Halal, v Praze například v Myslíkově ulici 5.