Medová čokoláda

27.02.2012 19:45

 

INGREDIENCE

1/2 šálku medu
1/2 šálku neslazeného kakaa
1/2 šálku vody
1 čajová lžička extraktu z vanilky
3 šálky horkého nízkotučného mléka
 
POSTUP
 
V malém kastrole rozpusťte med spolu s vodou a kakaovým práškem, důkladně celé promíchejte. Převařte na mírném plameni 5 minut, až směs mírně zhoustne. Sundejte z plamene a vmíchejte vanilku. Dejte stranou, dokud nebude hotovo k podávání. Nakonec vmíchejte čokoládovou směs do horkého mléka.
 
Mražená medová horká čokoláda: Připravte sirup jak je popsáno. Vmíchejte do 3 šálků chladného mléka a dobře promíchejte. Nalejte do misek na ledové kostky a poté přikrejte plastovým zábalem. Zmrazte minimálně po dobu 6 hodin až 1 týdne. Vložte kostky do nádoby mixeru a zpracujte až je směs hladká. Podávejte v chladných sklenicích se lžičkami.
 
Čokoládový sirup může být připraven dopředu a uložen, přikrytý, v pokojové teplotě až 2 týdny. Pro jednu porci horké čokolády, míchejte 1/4 šálku čokoládového sirupu do 3/4 šálku horkého mléka.