Medové perníčky hned k jídlu

13.12.2011 17:32

 

INGREDIENCE

Těsto
650 g hladká mouka
250 g moučkový cukr
2 lžičky soda
2 lžičky perníkové koření
50 g máslo
150 g med (cca 5 lžic)
7 lžic mléko
4 ks žloutek
 
Na potření těsta
1 ks žloutek
 
Poleva
1 bílek
170 g moučkový cukr
pár kapek citrónová šťáva 
 
 
POSTUP
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžem hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.
Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem. Zdobíme bílkovou polevou.
Překvapilo mě, že perníčky jsou jedlé hned po upečení, aniž by se musely 14 dní nechat rozležet.