Sojové maso po čínsku

23.01.2012 14:43

 

INGREDIENCE
1 balení sojové maso nudličky
2 lžičky kari
1 lžička zázvor mletý
1 lžička sůl
2 lžíce sojová omáčka (do směsy)
2 lžíce olivový olej
1 lžíce med
1 lžíce škrobová moučka
1 lžíce mandle sekané
1 ks cibule nakrájená na hrubé proužky
2 stroužky česnek drcený
1 dl olej na pánev
 
POSTUP
Sojové maso vaříme dle návodu, můžeme i trochu déle (je poté měkčí). Do vody doporučujeme dát vyšší podíl sojové omáčky a po uvaření z masa lehce vymáčknout přebytečnou vodu.
Všechny uvedené ingredience smícháme v misce dohromady, mícháme vidličkou, až se rozpustí sůl, přidáme sojové maso a řádně promícháme. Na pánvi s dobře rozehřátým olejem směs osmažíme do růžova. Stále promícháváme, aby se směs nespojila.
Podáváme s hranolkama, nebo i s chlebem.