Zelené fazolky na tymiánu a česneku

20.01.2012 20:19

 

INGREDIENCE

300-400g zelené fazolky čerstvé (nebo mražené 400 g)
2 stroužky česnek
1 lžička tymián
1 lžíce med
2 lžíce sojová omáčka
1 špetka sůl 
2 lžíce máslo
2 lžíce olej


POSTUP
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, ani nemusí být extra rozmrzlé. Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme fazolky, lžičku tymiánu a začneme opékat. Když začnou měknout, cca po 7 min., osolíme je, přidáme prolisovaný česnek, promícháme, zastříkneme sojovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.
 
Vhodné jako zeleninová příloha i jako samostatné jídlo!