Med od včelaře 2019

Pořiďte si výjimečně dobrý med od šťastně chovaných včel! Oceňte přístup, který se liší od běžných komerčních včelařských provozů a respektuje přirozené potřeby včel. 

Proč používat med? Proč si jej pořídit právě od nás? A jak ho pořídit? Čtěte dále :-)

 

O medu od nás

Letos nabízíme med květový smíšený klasický a pastovaný. Pastovaný med netuhne, zachovává si stále příjemnou krémovou konzistenci a lze snadno natírat. 

Med pochází z chovu, který respektuje přirozené potřeby včel. Principy našeho chovu se odráží i na kvalitě a chuti medu. Podívejte se na některé rozdíly, které nás zásadně odlišují od standardních včelařů - a to malých i velkých chovů. Med je získávaný po staru vykapáváním, tedy bez použití medometu, díky čemuž si med naplno zachovává svoje vlastnosti. Med není nijak upravován a neobsahuje žádná aditiva.

Pro nás není důležitá kvantita ale kvalita a každý, kdo to vnímá podobně, je na správném místě.

 
Objednávky na med zasílejte emailem na stastnevcely@gmail.com.  
Osobní převzetí je možné po předchozí domluvě v Praze kousek od metra "B" Anděl.
 
Přihlašte se v pravé části stránek k odběru novinek (Zasílání aktualit -> Subcribe) a dozvíte se jako první, až bude k dispozici nový čerstvě vytočený medík :-)
 
 
"Kilová" sklenice medu (cca 950 g) ..................... 240 Kč
 
!!! NAVÍC DÁREK !!! Ke každému nákupu medu (na množství nezáleží) dostanete zdarma 0,5 l ovčelené vody.
 
 
Chcete se dozvědět, že je k dispozici čerstvý med? Přihlašte se k emailovému odběru novinek v pravé části stránky (Zasílání aktualit).
 

Med je poklad...

Med je skutečný poklad naší přírody. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů, minerálů a stopových prvků. Má významné zdravotní účinky pro naše tělo - působí protizánětlivě, podporuje trávení, nervy i srdce. Dodává tělu lehce stravitelný cukr a zbavuje organismus jedů. Med je zdrojem energie, posiluje imunitu a pomáhá při léčení chorob.

Pro své výjimečné vlastnosti by měl být kvalitní med v každé rodině. Dá se použít ke slazení čajů, káv (doporučujeme vyzkoušet!), je běžnou součástí vaření. Vlastně se na med můžete obrátit kdykoliv, kdy byste použili cukr. 

 

Proč používat med místo cukru?

Klasický řepný cukr je pro tělo náročný a těžko stravitelný - musí nejprve projít játry, aby se štěpil na lehčí a snáze přijatelné cukry. Působí negativně na zdraví člověka a je zdrojem obezity a dalších civilizačních chorob.

Med vytváří včely, jejichž enzymy štěpí složité cukry na jednoduché. Ty jdou poté v našem těle přímo do krve a nezatěžují játra. Med je pro naše tělo zdravý!

 

Proč med od včelaře?

Medy prodávané v běžné obchodní síti jsou často velice nekvalitní. Jejich původ bývá neznámý, chuť je nepřirozená, často obsahují vmíchané škrobové sirupy a cizorodé medy z opačného konce světa, které obsahují antibiotika a mohou způsobit alergickou reakci. Jsou slabé na účinné látky, pro které si med ceníme.